Zen-retriittikeskus Sannäs Zen ja Sangen-sensein uusi blogi

Raaseporissa Karjaalla oleva Sannäsin kyläkoulu on siirtynyt ostossa Helsinki Zen Center ry:lle 7.7.2020.

Sannäsissä zen-harjoitus on lähtenyt käyntiin. Se on lähtenyt käyntiin voimallisesti. Voimallista on myös ollut alkusyksyn sade, joka on ryöpynnyt taivaalta kuin trooppinen serkkunsa. Voimallista on myös aurinko, jonka paisteesta saimme nauttia monena, monena kesäpäivänä. Tällä hetkellä meitä asuu täällä viisi harjoittajaa ja harjoittajavierailijoita tulee käymään viikottain -useitakin. Residenssiharjoituksen pituus voi olla yksi yö ja päivä, tai se voi käsittää päiviä, viikkoja, kuukausia ja vuosia kokopäivä zen -harjoitusta.

Luonnollisesti on edelleen paljon tehtävää zen-temppelin esiin paljastamisessa rakennuksen uumenista. Vanha koulu on kuitenkin ollut yhteistyöhaluinen. Työ on edennyt erinomaisesti ja siitä iso kiitos kaikille. Kiitos myös kaikille, jotka tukevat harjoitusta täällä. Sannäs Zen on osoittanut olevansa jo nyt jotakin sellaista jolle on tarvetta.

Lokakuun sesshin tulee näillä näkymin täyteen. Alustavasti olemme kaavailleet myös Rohatsu-sesshiniä joulukuulle.

Oma muuttoni Sannäsiin tapahtuu vaiheittain tämän vuoden aikana.

Blogissa: https://goingintothemystery.blogspot.com pohdiskelen mm. Sannäsin zen-harjoitusta – miksi asioita tehdään, niin kuin tehdään.

Tervetuloterveisin Sannäsiin!
Sangen

Sannäs Zenin osoite:
Sannäsintie 418, 10300 Raasepori

Pankkiyhteys:
Helsinki Zen Center ry/Sannäs
IBAN: FI24 4170 0010 1784 20
BIC/SWIFT: ITELFIHH

Tiedustelut:
Zendo-ohjaaja Sannäs Zen
Josephine Bergström
045 1719317
sanPOISTAMINUTnas@zazen.fi