Zen-retriittikeskus Sanneji ja Sangen-sensein uusi blogi

Raaseporissa Karjaalla oleva Sannäsin kyläkoulu on siirtynyt ostossa Helsinki Zen Center ry:lle 7.7.2020.

Harjoitustemppelimme Sanneji on ollut täydessä toiminnassa koko syksyn. Olemme järjestäneet kahdet talkoot ja kaksi sesshiniä. Päärakennuksessa on työskennelty kovasti, esimerkiksi lattiat ja seinät on avattu sekä alttari on rakennettu. Jäsenten anteliaasti lahjoittamat Buddha-patsas ja temppelisoittimet ovat löytäneet paikkansa ja olleet käytössä päivittäisessä zenharjoituksessamme. Meitä asuu täällä viisi henkilöä kokopäiväisesti, ja muutamia asustelee pitempiä jaksoja mahdollisuuksiensa mukaan. Meillä on ollut syksyn mittaan myös paljon päivän tai useamman viipyneitä vierailijoita, jotka ovat olleet mukana temppelielämässämme.

Luonnollisesti on edelleen paljon tehtävää zen-temppelin esiin paljastamisessa rakennuksen uumenista. Vanha koulu on kuitenkin ollut yhteistyöhaluinen. Työ on edennyt erinomaisesti ja siitä iso kiitos kaikille. Kiitos myös kaikille, jotka tukevat harjoitusta täällä. Sanneji on osoittanut olevansa jo nyt jotakin sellaista jolle on tarvetta.

Blogissa: https://goingintothemystery.blogspot.com pohdiskelen mm. temppelin zen-harjoitusta – miksi asioita tehdään, niin kuin tehdään. Blogista löytyy myös Sannejin päiväohjelma.

Tervetuloterveisin Sannejiin!
Sangen

Sannejin osoite:
Sannäsintie 418, 10300 Raasepori

Pankkiyhteys:
Helsinki Zen Center ry/Sannäs
IBAN: FI24 4170 0010 1784 20
BIC/SWIFT: ITELFIHH

Tiedustelut:
Zendo-ohjaaja Sanneji
Josephine Bergström
045 1719317
sanPOISTAMINUTnas@zazen.fi